ATTIVITÀ
Oltre alle visite turistiche nei dintorni del Chiancianello ci sono molte cose che puoi fare - ciclismo, degustazione di olio d'oliva, equitazione, lezioni di cucina, golf - che miglioreranno i tuoi ricordi sulla Toscana. Tutte queste attività sono fornite dai nostri locali amichevoli con i quali collaboriamo da un po 'di tempo. Troverai informazioni utili su come organizzare queste attività da solo o possiamo aiutarti ad organizzare attività nelle vicinanze.

Nella vicina Chiarentana c'è la possibilità di assaggiare come viene prodotto l'olio d'oliva e le sue diverse varietà. L'Agriturismo Chiarentana è un produttore di superbi oli d'oliva - miscelati o monovarietali, di solito 4-6 tipi, tutte varietà originali toscane - che puoi trovare anche nel nostro Agriturismo (fino a quando non inizieremo a produrre il nostro in pochi anni).
Con una prenotazione precedente, in genere 1-2 giorni sono sufficienti, offrono gruppi di min. 4 persone degustazione semplice o più elaborata con un po 'di cibo. Il costo della degustazione varia da 10 a 45 EUR a persona dipendente della complessità della degustazione. Puoi prenotare la tua degustazione al numero 0578 69100 o visitare il loro sito web www.chiarentana.com. Siamo stati i loro buoni clienti, quindi citare che sei di Chiancianello di solito aiuta l'accordo. È davvero solo a pochi minuti da noi.



About 3 km from our Agriturismo there is a horse riding facility that our whole family is enjoying year around. There are 6-8 horses and ponies available for visitors. For the experienced riders we can arrange the riding classes or excursions into the countryside. For the beginners or kids, classes by appointment are available, however, understanding a basic Italian is a must. Chiara, the horse riding coach from Sicily, loves horses and kids.



Per gruppi più numerosi (min. 6 persone) c'è la possibilità di organizzare un corso di cucina con uno chef di un ristorante vicino direttamente nei locali del nostro agriturismo. In genere si cucina un menu completo di 3-4 portate basato su ricette tradizionali locali. I prezzi sono soggetti a un accordo con lo chef, ma di solito si aggirano intorno ai 70 EUR a persona, bevande escluse. Se interessati, fatecelo sapere in anticipo almeno un paio di settimane in modo che possiamo organizzare per voi. Per favore, non aspettare su una disponibilità il venerdì o il sabato perché i nostri amici chef devono partecipare ai loro ristoranti.



There are few public golf course within an hour drive.
My favourite is GC Lamborghini near lake Trasimeno, takes about 45 min drive just across to Umbria (www.golf.tenutalamborghini.it). While it plays only 9 holes with wide fairways, the small greens make up for the challenge. Do not worry about the tee times, probably there will be only few groups on the course.
The nearest golf course is by the highway exit Valdichiana/Bettole called GC Valdichiana (+39 0577 624439). It is a bit shorter and not always in the best shape, but provides relaxing atmosphere and challenge with the trees.
By far the highest quality of the game can be played at Royal Golf La Bagnaia near Siena (about an hour drive, www.royalgolflabagnaia.com). The championship 18-hole course designed by Robert Trent Jones Jr. provides excellent challenge even to the best of the golfers. Have a nice game!


If bicycle is not your popular activity, renting a Vespa is an excellent alternative how to explore the winding roads and hilltop towns with a romantic twist. And you do not have to worry about finding the parking for your transport mode. The nearest rental is in Chianciano Terme (about 11 km) with the friendly staff - www.pastrimotors.it, +39 0578 31125. The rental starts at EUR 55 per day. The Vespa in red color is really the classic one.
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Alternatively there is a more commercial provider just outside Pienza on the way to Montepulciano. Their offer also includes veteran cars.
If you like pecorino cheese or would like an authentic tasting of this local delight, we have our friendly neighbour Beppe doing just that (3 km away, direction Pienza). A second generation immigrant from Sardinia, his family produces all sorts of pecorino from fresh to aged ones, also with a special flavouring. His sheep are still being left grazing around in the pastures, unlike many of the other producers. You can call in advance +39 347 911 7382 (Fattoria Pianporcino) or just show up. With a bigger group, Beppe will make your tasting personally. We guarantee you will be leaving entertained and with some loafs of pecorino in your bags.